Svíčková na olivách a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková na olivách a víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22762 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
800 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno červené |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 772,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hovězí svíčková, Strouhanka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková na olivách a víně postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme 10 oliv, smícháme je s pažitkou, strouhankou, olejem a kořením. Svíčkovou nakrojíme a dovnitř vložíme směs, osolíme ji a opepříme, zavážeme nití a na másle ji rychle osmažíme. Pak ji dvacet minut pod pokličkou restujeme. Nakonec ji necháme vychladnout. |
2 | Do výpeku přidáme víno, během varu také moučku ve dvou lžících vody a minutu povaříme. |
3 | Ihned podáváme. |