Jednoduchý recept

Salát z mořských ryb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22764

Ingredience

Česneková omáčka s bylinkami
1 g Bazalka
1 g Citronová kůra
2 ml Citronová šťáva
1 g Cukr krupice
1 g Estragon
1 g Hořčice
6 g Jogurt bílý
3 ml Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
2 g Petržel - nať
1 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Salát z mořských ryb
300 g Filé z mořského jazyka
1 g Kopr čerstvý
50 g Krevety tygří - loupané
75 g Losos uzený
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 491kJ
0% Sacharidy 1 g
6% Tuky 5 g
18% Sodík 351 mg
31% Bílkoviny 17 g

Salát z mořských ryb postup přípravy receptu:

1

Maso z mořského jazyka zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Ty potom osolíme, opepříme a obalíme v kopru.

2

Nasolené a opepřené kousky mořského jazyka dáme spolu s pokrájeným uzeným lososem do hrnce a přelijeme rybím vývarem. Vše na mírném plameni vaříme 8 minut. Po 8 minutách rybí maso vyndáme z hrnce a necháme na teple. Část vývaru odebereme a zbytek ještě necháme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří.

3

Nyní připravíme citronovou omáčku s bylinkami. Uvařené žloutky vyšleháme s citronovou kůrou a šťávou, hořčicí, cukrem, olivovým olejem, jogurtem a na jemno nasekaným estragonem, bazalkou a petrželkou. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme.

4

K citronové omáčce vmícháme vývar z uvařených rybích kousků. Poté přimícháme krevety a uvařené maso z mořských ryb, za stálého míchání zlehka prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept