Salát z mořských ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mořských ryb
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22764 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
Česneková omáčka s bylinkami | |
---|---|
1 g | Bazalka |
1 g | Citronová kůra |
2 ml | Citronová šťáva |
1 g | Cukr krupice |
1 g | Estragon |
1 g | Hořčice |
6 g | Jogurt bílý |
3 ml | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
2 g | Petržel - nať |
1 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Salát z mořských ryb | |
300 g | Filé z mořského jazyka |
1 g | Kopr čerstvý |
50 g | Krevety tygří - loupané |
75 g | Losos uzený |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 302,1mg |
Vláknina | 285,3mg |
Vitamín A | 209,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Estragon, Jogurt bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Filé z mořského jazyka, Kopr čerstvý, Losos uzený, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mořských ryb postup přípravy receptu:
1 | Maso z mořského jazyka zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Ty potom osolíme, opepříme a obalíme v kopru. |
2 | Nasolené a opepřené kousky mořského jazyka dáme spolu s pokrájeným uzeným lososem do hrnce a přelijeme rybím vývarem. Vše na mírném plameni vaříme 8 minut. Po 8 minutách rybí maso vyndáme z hrnce a necháme na teple. Část vývaru odebereme a zbytek ještě necháme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. |
3 | Nyní připravíme citronovou omáčku s bylinkami. Uvařené žloutky vyšleháme s citronovou kůrou a šťávou, hořčicí, cukrem, olivovým olejem, jogurtem a na jemno nasekaným estragonem, bazalkou a petrželkou. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme. |
4 | K citronové omáčce vmícháme vývar z uvařených rybích kousků. Poté přimícháme krevety a uvařené maso z mořských ryb, za stálého míchání zlehka prohřejeme. |