Jednoduchý recept

Losos v šafránové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22766
Kategorie: Maso

Ingredience

Šafránová omáčka
1 g Šafrán
150 ml Smetana 12% (konzumní)
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar rybí
Losos v šafránové omáčce
600 g Losos - filety
20 ml Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 760kJ
1% Sacharidy 2 g
10% Tuky 7 g
11% Sodík 213 mg
38% Bílkoviny 21 g

Losos v šafránové omáčce postup přípravy receptu:

1

Lososa osolíme a opepříme. Poté ho na oleji orestujeme z každé strany 2 minuty. Orestovaného lososa přendáme do pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Lososa pečeme na 240 stupňů Celsia 8 minut.

2

Nyní připravíme šafránovou omáčku. Vývar a víno nalijeme do hrnce. Poté přimícháme šafrán. Vše vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane polovina z celkového množství tekutiny, za stálého míchání přilejeme smetanu. Na mírném plameni vaříme. Jakmile omáčka zhoustne, sundáme ji z plotýnky.

3

Hotového lososa podáváme s novými brambory. Lososa přelijeme šafránovou omáčkou. Zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept