Losos v šafránové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v šafránové omáčce
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22766 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Šafránová omáčka | |
---|---|
1 g | Šafrán |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar rybí |
Losos v šafránové omáčce | |
600 g | Losos - filety |
20 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 967,0mg |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 367,2mg |
Vláknina | 101,3mg |
Vitamín A | 118,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Víno bílé, Vývar rybí, Losos - filety, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v šafránové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Lososa osolíme a opepříme. Poté ho na oleji orestujeme z každé strany 2 minuty. Orestovaného lososa přendáme do pekáčku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Lososa pečeme na 240 stupňů Celsia 8 minut. |
2 | Nyní připravíme šafránovou omáčku. Vývar a víno nalijeme do hrnce. Poté přimícháme šafrán. Vše vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. Jakmile v hrnci zůstane polovina z celkového množství tekutiny, za stálého míchání přilejeme smetanu. Na mírném plameni vaříme. Jakmile omáčka zhoustne, sundáme ji z plotýnky. |
3 | Hotového lososa podáváme s novými brambory. Lososa přelijeme šafránovou omáčkou. Zdobíme nasekanou pažitkou. |