Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22767

Ingredience

2 ks Cibule
4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Mouka rýžová
80 ml Olej stolní
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
500 g Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
50 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 886kJ
5% Sacharidy 16 g
51% Tuky 38 g
20% Sodík 391 mg
23% Bílkoviny 13 g

Závitky s lečem postup přípravy receptu:

1

Roštěnky naklepeme a osolené je necháme půl hodiny marinovat. Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme. Kostičky slaniny rozškvaříme, pak zpěníme s cibulkou nadrobno, mletou paprikou, solí a polovinou pokrájené zeleniny. Směs dusíme doměkka a pak jí dále restujeme do odpaření tekutiny. Poté přidáme rozšlehaná vejce s pepřem, promícháme a necháme lečo vychladnout.

2

Z roštěnek a leča připravíme závitky, upevníme nití a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme závitky a osmažíme zbytek cibule, mleté papriky, 200 ml vody, sůl a pepř. Po chvíli vaření vkládáme zpět závitky na hodinu a půl. V polovině dušení přidáváme zbytek zeleniny.

3

Závitky poté zbavíme nitě a necháme je odpočívat pod alobalem.

4

K šťávě přidáváme smetanu a mouku a směs podáváme k závitkům a leču jako omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept