Závitky s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky s lečem
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22767 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Mouka rýžová |
80 ml | Olej stolní |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
500 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 285,6mg |
Draslík | 559,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka rýžová, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky s lečem postup přípravy receptu:
1 | Roštěnky naklepeme a osolené je necháme půl hodiny marinovat. Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme. Kostičky slaniny rozškvaříme, pak zpěníme s cibulkou nadrobno, mletou paprikou, solí a polovinou pokrájené zeleniny. Směs dusíme doměkka a pak jí dále restujeme do odpaření tekutiny. Poté přidáme rozšlehaná vejce s pepřem, promícháme a necháme lečo vychladnout. |
2 | Z roštěnek a leča připravíme závitky, upevníme nití a na oleji zprudka opečeme. Vyjmeme závitky a osmažíme zbytek cibule, mleté papriky, 200 ml vody, sůl a pepř. Po chvíli vaření vkládáme zpět závitky na hodinu a půl. V polovině dušení přidáváme zbytek zeleniny. |
3 | Závitky poté zbavíme nitě a necháme je odpočívat pod alobalem. |
4 | K šťávě přidáváme smetanu a mouku a směs podáváme k závitkům a leču jako omáčku. |