Krůtí na sardeli s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí na sardeli s kapary
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
7 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
13 ks | Kapary |
800 g | Krůtí prsa |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
100 g | Sardelová očka |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
100 g | Slanina vepřová |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 158,2mg |
Draslík | 714,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 22,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Krůtí prsa, Olej stolní, Slanina vepřová, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová očka, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí na sardeli s kapary postup přípravy receptu:
1 | Maso prošpikujeme okapanými sardelovými očky a vetřeme do něj pepř. Zabalíme ho do rolády, upevníme nití. |
2 | Maso rychle opečeme na oleji ze všech stran, v pekáči ho zakapeme horkým olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a česnekem, podlijeme vínem a přiklopíme. Maso dusíme padesát minut na 180 stupňů Celsia. Pak odklopíme a pokračujeme dvacet minut do červena. |
3 | Upečené maso necháme deset minut odpočívat. Výpek zbavíme tuku, přidáme kapary a pastu, povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. |
4 | Maso podáváme se slaninou po boku, bramborovou kaší a omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.