Recept

Zaječí s hrozny a kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22773
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Bramborová kaše
100 ml Brandy peach
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Hřebíček
400 g Hroznové víno
1 ks Mrkev kořen
80 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno červené
1 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,038 kcal
Kilojoule 4 345kJ
15% Sacharidy 54 g
76% Tuky 57 g
45% Sodík 899 mg
113% Bílkoviny 64 g

Zaječí s hrozny a kořením postup přípravy receptu:

1

Hřbety pokapeme citronovou šťávou a v lednici je necháme dvě hodiny marinovat. Pak je potřeme česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a vínem. Hřbety necháme dalších šest hodin marinovat.

2

Maso necháme poté okapat a zlomíme hřbetní kosti. Maso vložíme do pekáče, zakapeme olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a mrkve, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem, podlijeme ho marinádou a pečeme v troubě na 220 stupňů C do červena.

3

Z hřbetů poté odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu, aby nevychladly. Výpek zbavíme tuku, hřebíčku a bobkového listu, polovinu rozmixujeme se zeleninou, smetanou, solí a pepřem, chvíli omáčku povaříme. Do druhé poloviny výpeku přidáme hroznové víno a prohřejeme.

4

Maso podáváme se slaninou, bramborovou kaší, omáčkou a hroznovým vínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept