Zaječí s hrozny a kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí s hrozny a kořením
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Bramborová kaše |
100 ml | Brandy peach |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Hřebíček |
400 g | Hroznové víno |
1 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Víno červené |
1 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 269,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Hroznové víno, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí s hrozny a kořením postup přípravy receptu:
1 | Hřbety pokapeme citronovou šťávou a v lednici je necháme dvě hodiny marinovat. Pak je potřeme česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a vínem. Hřbety necháme dalších šest hodin marinovat. |
2 | Maso necháme poté okapat a zlomíme hřbetní kosti. Maso vložíme do pekáče, zakapeme olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a mrkve, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem, podlijeme ho marinádou a pečeme v troubě na 220 stupňů C do červena. |
3 | Z hřbetů poté odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu, aby nevychladly. Výpek zbavíme tuku, hřebíčku a bobkového listu, polovinu rozmixujeme se zeleninou, smetanou, solí a pepřem, chvíli omáčku povaříme. Do druhé poloviny výpeku přidáme hroznové víno a prohřejeme. |
4 | Maso podáváme se slaninou, bramborovou kaší, omáčkou a hroznovým vínem. |