Recept

Ledový salát s lososem a mušlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22774

Ingredience

Marináda
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Kopr čerstvý
125 ml Olej olivový
1 špetka Oregano čerstvé
Zálivka
40 g Jogurt bílý
50 g Majonéza
Příloha
175 g Salát ledový
175 g Těstoviny konzumní
Ledový salát s lososem a mušlemi
500 g Hřebenatka
500 g Losos obecný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 302kJ
10% Sacharidy 37 g
63% Tuky 47 g
21% Sodík 421 mg
92% Bílkoviny 52 g

Ledový salát s lososem a mušlemi postup přípravy receptu:

1

Marinádu připravíme tak, že promícháme olivový olej, nastrouhanou citronovou kůru, nasekané oregano a kopr.

2

Vyloupané hřebenatky a nakrájeného lososa na menší kousky promícháme se solí, pepřem a marinádou. Obalené kousky masa v marinádě napichujeme na špejle či jehly. Hotové špízy odložíme na 90 minut do ledničky.

3

Po 90 minutách špízy narovnáme na plech a grilujeme 10 minut. Během grilování mažeme špízy marinádou.

4

Ledový salát natrháme na menší kousky. Poté je smícháme s uvařenými těstovinami, ugrilovaným lososem a hřebenatkami.

5

Podáváme se zálivkou z majonézy a jogurtu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept