Jehněčí s česnekem a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s česnekem a bramborami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22775 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1,5 kg | Jehněčí plec |
20 ml | Med včelí |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 247,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 439,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Jehněčí plec, Med včelí, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s česnekem a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme v kastrolu s 80 ml oleje. Neoloupané stroužky česneku rozkrojíme, přiložíme k masu řeznou stranou dolů, přidáme dvě snítky rozmarýnu a 250 ml vína. |
2 | Zakryté maso dusíme v troubě při 180 stupních C asi hodinu. Pak alobal odstraníme a pokračujeme dvacet pět minut. Maso občas potřeme medem. |
3 | Výpek svaříme s trochou vody, na pánvi ho obložíme bramborami a pečeme do zlatohněda. |
4 | Maso podáváme s česnekem a bramborovou kaší nebo s kousky brambor s omáčkou. |