Jednoduchý recept

Jehněčí s worcestrem a kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22777

Ingredience

300 ml Bujón hovězí
2 ks Cibule
800 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Mouka bramborová
40 g Máslo čerstvé
1 hrst Máta
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná
1 ks Worcester (worcesterská omáčka)
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 315kJ
9% Sacharidy 31 g
67% Tuky 50 g
938% Sodík 19 g
92% Bílkoviny 52 g

Jehněčí s worcestrem a kořením postup přípravy receptu:

1

Maso zavážeme do rolády, vetřeme do něho sůl a pepř, na oleji rychle opečeme a vložíme do pekáče.

2

Tam maso obložíme nakrájenou zeleninou, nasekanou mátou, pokapeme horkým tukem, podlijeme bujonem a pečeme na 220 stupňů C asi jednu hodinu do červena. Pak ho necháme deset minut odpočinout. Výpek přecedíme, přidáme worcester, moučku, 50 ml studené vody a smetanu. Směs promícháme a jednu minutu povaříme.

3

Maso podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept