Jehněčí s worcestrem a kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s worcestrem a kořením
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22777 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 ml | Bujón hovězí |
2 ks | Cibule |
800 g | Jehněčí kýta |
40 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Máta |
1 kávová lžička | Mouka bramborová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
1 ks | Worcester (worcesterská omáčka) |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 174,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 65,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Jehněčí kýta, Máta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bramborová, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s worcestrem a kořením postup přípravy receptu:
1 | Maso zavážeme do rolády, vetřeme do něho sůl a pepř, na oleji rychle opečeme a vložíme do pekáče. |
2 | Tam maso obložíme nakrájenou zeleninou, nasekanou mátou, pokapeme horkým tukem, podlijeme bujonem a pečeme na 220 stupňů C asi jednu hodinu do červena. Pak ho necháme deset minut odpočinout. Výpek přecedíme, přidáme worcester, moučku, 50 ml studené vody a smetanu. Směs promícháme a jednu minutu povaříme. |
3 | Maso podáváme s omáčkou a vařenými bramborami. |