Vepřové na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na pomerančích
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22778 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Bramborová kaše |
100 ml | Brandy peach |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
15 ks | Hřebíček |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřová kýta |
300 ml | Víno bílé |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 666,7mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bramborová kaše, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Hřebíček, Olej stolní, Pomeranče, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Kýtu osolíme, opepříme a necháme v pekáči půl hodiny odležet. Pak k ní přidáme rozčtvrcenou cibuli, česnek, bobkový list, hřebíček, olej a víno. Vše přikryté alobalem pečeme hodinu a půl při 180 stupních C. |
2 | Dva pomeranče umyjeme, sloupeme z nich barevnou kůru, povaříme ji pět minut a pak opláchneme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přecedíme ji, přidáme cukr, hořčičná semínka, zázvor a svaříme je. |
3 | Kýtu vyndáme, do kůže vyřežeme šachovnici, potřeme pomerančovým sirupem a pečeme čtyřicet minut při 220 stupních C. Maso během pečení často poléváme sirupem. |
4 | Zbylé dva pomeranče nakrájíme na plátky. Výpek smícháme se zbylým pomerančovým sirupem a brandy a převaříme ho. Maso podáváme s omáčkou, bramborovou kaší a plátky pomeranče. |