Jednoduchý recept

Vepřové v bylinkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22779

Ingredience

1 polévková lžíce Bobkový list
200 ml Bujón hovězí
1 ks Cibule
20 ml Hořčice
1 polévková lžíce Majoránka
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
800 g Vepřové kotlety
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 026kJ
5% Sacharidy 19 g
63% Tuky 48 g
612% Sodík 12 g
95% Bílkoviny 53 g

Vepřové v bylinkách postup přípravy receptu:

1

Prolisovaný česnek smícháme s kostičkami cibule, bylinkami, olejem a hořčicí. Do směsi položíme maso a marinujeme ho v ledničce čtyři hodiny. Poté z masa odstraníme bylinky, položíme ho do pekáče, osolíme, opepříme, přelijeme marinádou a pečeme asi hodinu na 220 stupňů C. Maso během pečení můžeme podlít bujonem nebo přelít marinádou.

2

Bylinky, strouhanku, vejce, sůl a koření smícháme a necháme patnáct minut stát. Maso z trouby mezitím necháme zchladnout, poté ho pomažeme bylinkovou směsí a pečeme dalších třicet minut.

3

Maso podáváme s výpekem.

Poznámka

Můžeme použít i jiný druh vepřového masa. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept