Jednoduchý recept

Vepřová kolena na okurkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22780

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 ml Mléko polotučné
50 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet estragonový
200 g Okurky
40 ml Olej stolní
8 ks Pepř černý celý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 kg Vepřové koleno
2 l Voda pitná
200 ml Víno bílé
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 566kJ
8% Sacharidy 30 g
86% Tuky 64 g
2% Sodík 47 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vepřová kolena na okurkách postup přípravy receptu:

1

Kolena dáme na 12 hodin do studené vody. Pak je vydrhneme a hodinu povaříme ve vodě s bobkovým listem, pepřem a česnekem doměkka. Vykostíme je a dáme do pekáče s olejem, podlité vínem je pečeme 45 minut dočervena na 220°C.

2

Na másle zatím osmažíme mouku dorůžova, přidáme mléko, mícháme a nakonec odstavíme. Po vychladnutí vmícháme okurky na kostičky, smetanu, ocet, sůl a pepř.

3

Kolena okamžitě podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept