Vepřová kolena na okurkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kolena na okurkách
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22780 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Ocet estragonový |
200 g | Okurky |
40 ml | Olej stolní |
8 ks | Pepř černý celý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 kg | Vepřové koleno |
200 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 21,2mg |
Draslík | 460,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 116,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Okurky, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Ocet estragonový, Smetana 12% (konzumní), Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kolena na okurkách postup přípravy receptu:
1 | Kolena dáme na 12 hodin do studené vody. Pak je vydrhneme a hodinu povaříme ve vodě s bobkovým listem, pepřem a česnekem doměkka. Vykostíme je a dáme do pekáče s olejem, podlité vínem je pečeme 45 minut dočervena na 220°C. |
2 | Na másle zatím osmažíme mouku dorůžova, přidáme mléko, mícháme a nakonec odstavíme. Po vychladnutí vmícháme okurky na kostičky, smetanu, ocet, sůl a pepř. |
3 | Kolena okamžitě podáváme s omáčkou. |