Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22783
Kategorie: Maso

Ingredience

150 ml Bujón hovězí
1 ks Cibule
120 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
2 kg Telecí kýta
4 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 484kJ
6% Sacharidy 21 g
53% Tuky 39 g
327% Sodík 7 g
160% Bílkoviny 90 g

Telecí s žampiony postup přípravy receptu:

1

Maso okořeníme a necháme třicet minut ležet. Pak ho v pekáči potřeme máslem, podlijeme vínem a bujonem a pečeme ho dvě hodiny dočervena při 180 stupních C.

2

Smícháme 50 g másla a mouku na jíšku a pomalu přiléváme mléko. Pak jíšku povaříme. Po zchladnutí vmícháme žloutky, polovinu nastrouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek a zamícháme.

3

Cibuli nadrobno zpěníme na 10 g másla s plátky žampionů a čtyři minuty zprudka pečeme se solí a pepřem. Po vychladnutí přimícháme ještě petrželku s dvěma lžičkami jíšky.

4

Pečeni vykostíme a do prázdného místa po kosti dáme houbovou směs a omáčku. Pak maso nakrájíme na plátky, slepíme houbovou směsí a vrátíme do pekáče. Zakapeme ho zbylou omáčkou a výpekem, posypeme sýrem a pečeme další půl hodiny při teplotě 220 stupňů C.

5

Pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept