Telecí s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí s žampiony
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 170 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22783 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 kg | Telecí kýta |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 551,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 419,2mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Maso okořeníme a necháme třicet minut ležet. Pak ho v pekáči potřeme máslem, podlijeme vínem a bujonem a pečeme ho dvě hodiny dočervena při 180 stupních C. |
2 | Smícháme 50 g másla a mouku na jíšku a pomalu přiléváme mléko. Pak jíšku povaříme. Po zchladnutí vmícháme žloutky, polovinu nastrouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek a zamícháme. |
3 | Cibuli nadrobno zpěníme na 10 g másla s plátky žampionů a čtyři minuty zprudka pečeme se solí a pepřem. Po vychladnutí přimícháme ještě petrželku s dvěma lžičkami jíšky. |
4 | Pečeni vykostíme a do prázdného místa po kosti dáme houbovou směs a omáčku. Pak maso nakrájíme na plátky, slepíme houbovou směsí a vrátíme do pekáče. Zakapeme ho zbylou omáčkou a výpekem, posypeme sýrem a pečeme další půl hodiny při teplotě 220 stupňů C. |
5 | Pokrm ihned podáváme. |