Ořechové čtverce s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové čtverce s čokoládou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22784 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
70 g | Čokoláda na vaření |
144 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
1,2 šálek | Ořechy lískové |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 191,6mg |
Draslík | 817,8mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 15,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové čtverce s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme plech na pečení, který potřeme tukem, poté troubu předehřejeme na 180°C. |
2 | V míse smícháme rozpuštěnou čokoládu, rozpuštěné máslo, mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový extrakt, vejce a polovičku připravených nadrobno nasekaných ořechů. |
3 | Hotovou směs nalijeme do připraveného plechu. |
4 | Pečeme 10 minut, poté těsto vytáhneme a posypeme zbytkem ořechů. |
5 | Znovu pečeme přibližně 20 minut. |
6 | Hotovou buchtu necháme chvilku vychladnout a vyklopíme z plechu. |
7 | Po úplném vychladnutí nakrájíme na menší čtverce a servírujeme. |