Datlový koláč s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlový koláč s jablky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22796 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
0,7 šálek | Datle |
2 ks | Jablka |
100 g | Margarín |
1 šálek | Mouka žitná celozrnná |
72 g | Ořechy vlašské |
80 g | Ovesné vločky |
4 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 polévková lžíce | Tuk Perla jedlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 153g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Datle, Jablka, Ořechy vlašské, Ovesné vločky, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mouka žitná celozrnná, Tuk Perla jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlový koláč s jablky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem. |
2 | V hrnci za mírného varu povaříme margarín, cukr, sirup a datle. |
3 | Za stálého míchání do směsi přidáme mouku, jablka, vločky a citrónovou šťávu. |
4 | Směs rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech. |
5 | Nakonec ozdobíme ořechy a dáme péct. |
6 | Pečeme 40 minut. Hotový koláč krájíme a servírujeme. |