Halaszlé - maďarská kapří polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halaszlé - maďarská kapří polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 22802 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
150 g | Cibule |
1000 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 g | Paprikové lusky čerstvé |
75 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 146,6mg |
Draslík | 817,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Halaszlé - maďarská kapří polévka postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. |
2 | Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu bez žáber, očí a ploutví, dále oloupanou cibuli, sůl a kapří páteř. Vše zvolna povaříme asi 25 minut. |
3 | Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na sádle spolu s mletou paprikou a očištěnými na kostky nakrájenými paprikami. Zalijeme přecezeným rybím vývarem a před koncem varu můžeme přidat i jikry. |
4 | Polévku ihned podáváme. |
Moc dobrá polévka, je hodně jiná než naše vánoční rybí, ale to je právě fajn. Až budou u nás lovit rybník, vyprosím si pár plevelných rybek a zkusím, tak ji prý vaří Maďaři v kotlíku na břehu. Palec nahoru.