Italská chlebová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská chlebová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 22803 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 krajíc | Chléb toastový |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gouda 45% |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 279,5mg |
Draslík | 315,5mg |
Vláknina | 193,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská chlebová polévka postup přípravy receptu:
1 | Horký, přecezený vývar vlijeme do hlubších misek a osolíme. Do každé misky přidáme celé vejce. |
2 | Toastový chléb nasucho opečeme, nakrájíme na trojúhelníčky a vložíme do polévky. Posypeme nastrouhaným sýrem, špetkou pepře a nasekanou petrželkou. |
3 | Ihned podáváme. |