Palačinková omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinková omeleta
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22805 |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
10 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 512,8mg |
Draslík | 217,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 576,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinková omeleta postup přípravy receptu:
1 | Rozklepneme vejce do misky, přidáme špetku soli a lžičku smetany. Důkladně rozšleháme. |
2 | Na pánvi upražíme dva plátky anglické slaniny a dáme zatím stranou. Na téže pánvi rozehřejeme máslo a jakmile je dostatečně horké, vyklopíme na něj rozšlehaná vejce. Omeletu usmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř a navrch dáme dva plátky křupavé slaniny. Ihned podáváme s bílými rohlíky jako chutnou snídani. |