Recept

Vajíčka na alsaský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 22809
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice
40 g Kuřecí prsa
20 g Lanýž
60 ml Majonéza
35 g Máslo čerstvé
15 g Paprika červená
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
60 g Paštika z husích jater
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Šalotka
15 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 462kJ
1% Sacharidy 3 g
43% Tuky 32 g
16% Sodík 329 mg
21% Bílkoviny 12 g

Vajíčka na alsaský způsob postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout.

2

Do husí paštiky přidáme změklé máslo, smetanu, nadrobno posekanou šalotku a vyšleháme do pěny.

3

Na pánvi rozpustíme 20 g másla, jakmile bude dostatečně horké, přisypeme kuřecí prsíčka pokrájená na nudličky a dvě minuty orestujeme, pak přidáme lanýže pokrájené na proužky, osolíme a ještě minutu restujeme.

4

Do majonézy vmícháme sladkou mletou pariku a lžíci čerstvé, nadrobno nakrájené červené papriky. Ochutíme solí, pepřem a lžící pikantní hořčice.

5

Na talířcích vytvoříme hnízda z husí pěny, na ně položíme ztracená vejce, přelijeme paprikovou omáčkou a kolem pokládáme střídavě kuřecí prsíčka s lanýži.

6

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept