Vajíčka na alsaský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka na alsaský způsob
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22809 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
40 g | Kuřecí prsa |
20 g | Lanýž |
60 ml | Majonéza |
35 g | Máslo čerstvé |
15 g | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
60 g | Paštika z husích jater |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Šalotka |
15 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 286,6mg |
Draslík | 177,7mg |
Vláknina | 560,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paštika z husích jater, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka na alsaský způsob postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout. |
2 | Do husí paštiky přidáme změklé máslo, smetanu, nadrobno posekanou šalotku a vyšleháme do pěny. |
3 | Na pánvi rozpustíme 20 g másla, jakmile bude dostatečně horké, přisypeme kuřecí prsíčka pokrájená na nudličky a dvě minuty orestujeme, pak přidáme lanýže pokrájené na proužky, osolíme a ještě minutu restujeme. |
4 | Do majonézy vmícháme sladkou mletou pariku a lžíci čerstvé, nadrobno nakrájené červené papriky. Ochutíme solí, pepřem a lžící pikantní hořčice. |
5 | Na talířcích vytvoříme hnízda z husí pěny, na ně položíme ztracená vejce, přelijeme paprikovou omáčkou a kolem pokládáme střídavě kuřecí prsíčka s lanýži. |
6 | Podáváme jako studený předkrm. |