Obalované kuřecí kousky na šlehačce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované kuřecí kousky na šlehačce
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 22813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí čtvrtky |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 206,4mg |
Draslík | 48,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované kuřecí kousky na šlehačce postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuřecí čtvrtky rozdělíme na poloviny, osolíme a obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. |
2 | Obalené maso rozložíme na pekáč vymazaný máslem, poklademe vločkami másla a opatrně podlijeme smetanou - vlijeme ji pod maso. Přiklopíme pokličkou a vložíme do studené trouby, kterou rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Maso zvolna pečeme bez obracení asi 80 minut, aby se šlehačka nesrazila. |
3 | 15 minut před koncem pečení odstraníme pokličku a kuře dopečeme dozlatova. |