Vajíčka Aumale - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka Aumale
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 22814 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
120 ml | Bešamel |
25 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
120 g | Paštika játrová kuřecí |
2 ks | Rajčata |
20 g | Šalotka |
20 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
80 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 384,7mg |
Draslík | 275,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Paprika mletá sladká, Paštika játrová kuřecí, Rajčata, Šalotka, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka Aumale postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme postupně jako ztracená a necháme vychladnout. |
2 | Do kuřecí paštiky přidáme změklé máslo, pokrájenou šalotku, smetanu a vyšleháme drůbeží pěnu. |
3 | Na dno mísy vložíme kuřecí pěnu, na povrch pokládáme plátky pokrájených rajčat, na rajčata dáme vychladlá vejce, mezi vejce položíme srolované plátky šunky, zalijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali lžičku mleté červené papriky, aby získal růžovou barvu. Vše zalijeme aspikem a necháme vychladnout. |
4 | Podáváme jako studený předkrm. |