Vejce v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v aspiku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22816 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
20 g | Lanýž |
20 g | Paprika červená |
80 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
160 ml | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 255,3mg |
Draslík | 120,6mg |
Vláknina | 970,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Paprika červená, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. |
2 | Polovinu množství aspiku nalijeme do misek a vychladíme. Na vychladlý aspik položíme půlky vařených vajec, položíme přes vejce proužky červené papriky, lanýže, přidáme hrášek, srolovaný plátek šunky a vše zalijeme druhou půlkou aspiku. Dáme vychladit a podáváme jako předkrm. |