Vajíčka Richelieu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka Richelieu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22821 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Račí pěna | |
---|---|
25 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Rak říční |
20 g | Šalotka |
30 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Smetanová omáčka | |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
25 g | Máslo čerstvé |
15 g | Petržel kudrnka |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Vajíčka Richelieu | |
40 g | Chřest zelený |
20 g | Lanýž |
4 ks | Vejce slepičí |
160 ml | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 315,8mg |
Draslík | 213,0mg |
Vláknina | 347,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rak říční, Šalotka, Sůl, Sůl, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Smetana 16% (pochoutková), Chřest zelený, Lanýž mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka Richelieu postup přípravy receptu:
1 | Vejce po jednom uvaříme jako ztracená a necháme vychladnout. |
2 | Z uvařeného raka odlomíme ocásek, ten dáme stranou a ostatní maso obereme. Osolíme, smícháme s máslem, smetanou, pokrájenou šalotkou a vyšleháme do pěny. |
3 | Do smetany vmícháme změklé máslo, sůl, hořčici a posekanou petrželku. |
4 | Do mísy vložíme račí pěnu, na pěnu položíme vychladlá vejce, ozdobíme proužky lanýže a přelijeme smetanovou omáčkou. Doprostřed položíme chřest, ma něj račí ocásek a vše zalijeme aspikem. Dáme vychladit a podáváme jako předkrm. |