Jednoduchý recept

Vajíčka Richelieu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 22821
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Račí pěna
25 g Máslo čerstvé
1 ks Rak říční
20 g Šalotka
30 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
Smetanová omáčka
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
25 g Máslo čerstvé
15 g Petržel kudrnka
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
Vajíčka Richelieu
40 g Chřest zelený
20 g Lanýž
4 ks Vejce slepičí
160 ml Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 805kJ
1% Sacharidy 4 g
34% Tuky 25 g
15% Sodík 293 mg
85% Bílkoviny 48 g

Vajíčka Richelieu postup přípravy receptu:

1

Vejce po jednom uvaříme jako ztracená a necháme vychladnout.

2

Z uvařeného raka odlomíme ocásek, ten dáme stranou a ostatní maso obereme. Osolíme, smícháme s máslem, smetanou, pokrájenou šalotkou a vyšleháme do pěny.

3

Do smetany vmícháme změklé máslo, sůl, hořčici a posekanou petrželku.

4

Do mísy vložíme račí pěnu, na pěnu položíme vychladlá vejce, ozdobíme proužky lanýže a přelijeme smetanovou omáčkou. Doprostřed položíme chřest, ma něj račí ocásek a vše zalijeme aspikem. Dáme vychladit a podáváme jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept