Vajíčka Rigoletto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka Rigoletto
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22822 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Kuřecí pěna | |
---|---|
25 g | Máslo čerstvé |
80 g | Paštika játrová kuřecí |
20 g | Šalotka |
25 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Vajíčka Rigoletto | |
120 ml | Bešamel |
40 g | Chřest zelený |
80 g | Kohoutí maso |
20 ml | Protlak rajčatový |
20 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 357,0mg |
Draslík | 203,6mg |
Vláknina | 120,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paštika játrová kuřecí, Šalotka, Bešamel, Kohoutí maso, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Chřest zelený, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka Rigoletto postup přípravy receptu:
1 | Vejce po jednom uvaříme jako ztracená a necháme vychladnout. Do bešamelu zamícháme rajčatový protlak a smetanu. Do kuřecí paštiky vmícháme máslo, smetanu, posekanou šalotku a vyšleháme do pěny. |
2 | Na dno mísy vložíme kuřecí pěnu, na ni položíme vejce, mezi ně poklademe kousky vařeného kohoutího masa, zalijeme rajčatovým bešamelem a doprostřed upravíme proužky chřestu. |
3 | Podáváme vychlazené jako předkrm. |