Recept

Hovězí na koření, šunce a víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22823

Ingredience

1 ks Bobkový list
150 ml Bujón hovězí
1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 polévková lžíce Hořčice
4 ks Jalovec
80 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
200 ml Víno červené
500 g Zelenina kořenová
2 stroužek Česnek
8 plátek Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 940 kcal
Kilojoule 3 935kJ
9% Sacharidy 32 g
73% Tuky 55 g
460% Sodík 9 g
128% Bílkoviny 72 g

Hovězí na koření, šunce a víně postup přípravy receptu:

1

Bylinky nasekáme, jalovec rozdrtíme a obojí smícháme s hořčicí, kořením a 20 ml oleje. Dobře promícháme, směsí potřeme maso, které položíme na šunky na alobalu naskládané tak, aby se překrývaly. Vše zabalíme jako roládu a necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.

2

Maso poté uložíme do pekáče bez alobalu a pokapeme 60 ml oleje, přidáme nakrájenou zeleninu, houby, cibuli, česnek, bobkový list a víno.

3

Maso pečeme 1 a 1/2 hodiny na 180 °C a průběžně ho podléváme vlastní šťávou a přiléváme bujón. Maso po upečení vyndáme a ze směsi v pekáči odstraníme bobkový list. Výpek se zeleninou rozmixujeme a se smetanou, solí a pepřem krátce povaříme.

4

Hovězí podáváme nakrájené na plátky s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept