Rostbíf na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbíf na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
150 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka bramborová |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 814,2mg |
---|---|
Cholesterol | 163,1mg |
Draslík | 750,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 71,1mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka bramborová, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbíf na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji asi 10 minut dočervenohněda. Potom uložíme na teple. |
2 | Smícháme mouku, sůl, vejce a pomalu přimícháváme i mléko. Tukem vymažeme formu na muffiny, do každého důlku dáme 1/2 lžičky tuku a formu dáme ohřát do předehřáté trouby na 220°C. |
3 | Těsto rozdělíme do formiček a pečeme 20 minut. |
4 | Výpek povaříme s vínem a moučkou ve 40 ml vody. Vše 1 minutu povaříme a osolíme. |
5 | Maso nakrájené na tenké plátky podáváme s omáčkou a upečenými mufinkami. |