Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Hovězí svíčková |
5 ks | Hřebíček |
800 g | Kdoule |
50 g | Mandle |
40 ml | Med včelí |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Skořice celá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 116,3mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Hřebíček, Mandle, Med včelí, Olej stolní, Skořice celá, Skořice mletá, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kdoule, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu postup přípravy receptu:
1 | Smícháme nakrájenou mrkev a cibuli na plátky, prolisovaný česnek, mletou skořici, sůl, olej, víno a pepř. Směs promícháme a natřeme na maso, to pak dáme do lednice na 12 hodin marinovat. |
2 | Potom dáme maso do pekáče s nakrájenou mrkví i marinádou. Pečeme ho 15 minut na 220°C. Poté maso podlijeme a pokračujeme 1 a 1/2 hodiny při 180°C. Maso průběžně poléváme. |
3 | Kdoule oloupeme, nakrájíme na dílky, vložíme do vody s citronovou šťávou, přidáme med, skořici, hřebíčky, kůru, sůl a směs vaříme doměkka. Mandle opražíme nasucho. Maso necháme po dopečení 10 minut odpočinout a podáváme ho na plátky s omáčkou, mandlemi, kdoulemi a bramborovou kaší. |