Recept

Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22828

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Hovězí svíčková
5 ks Hřebíček
800 g Kdoule
50 g Mandle
40 ml Med včelí
1 ks Mrkev kořen
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 277kJ
38% Sacharidy 136 g
44% Tuky 33 g
16% Sodík 320 mg
90% Bílkoviny 51 g

Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu postup přípravy receptu:

1

Smícháme nakrájenou mrkev a cibuli na plátky, prolisovaný česnek, mletou skořici, sůl, olej, víno a pepř. Směs promícháme a natřeme na maso, to pak dáme do lednice na 12 hodin marinovat.

2

Potom dáme maso do pekáče s nakrájenou mrkví i marinádou. Pečeme ho 15 minut na 220°C. Poté maso podlijeme a pokračujeme 1 a 1/2 hodiny při 180°C. Maso průběžně poléváme.

3

Kdoule oloupeme, nakrájíme na dílky, vložíme do vody s citronovou šťávou, přidáme med, skořici, hřebíčky, kůru, sůl a směs vaříme doměkka. Mandle opražíme nasucho. Maso necháme po dopečení 10 minut odpočinout a podáváme ho na plátky s omáčkou, mandlemi, kdoulemi a bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept