Zelné knedlíky pro BBB dietu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné knedlíky pro BBB dietu
Zelné knedlíky pro BBB dietu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22833 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Datle |
455 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 753g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 135g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Datle, Hovězí maso mleté, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné knedlíky pro BBB dietu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si datle, které vypeckujeme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zelné listy oddělíme, aby každý list zůstal neporušený. Na pánvi rozpálíme olivový olej a restujeme cibuli s česnekem. Až budou dozlatova, přidáme hovězí mleté maso, sůl a pepř. To bude asi po 5 minutách. Hovězí maso restujeme, dokud nebude napůl hotové, asi 15-20 minut. Sundáme ho z plamene a dáme stranou. |
2 | Mezitím přivedeme k varu hrnec vody. Vložíme zelné listy do vařící se vody a necháme je tam 3-5 minut, dokud listy nezměknou. Poznáme to i tak, že listy trochu zprůhlední. Vytáhneme je z vody a odložíme stranou. |
3 | Troubu předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4. |
4 | Doprostřed každého zelného listu klademe kopeček hovězí směsi a zabalíme jej. Pokud to bude zapotřebí, zajistíme je párátkem nebo přírodním provázkem. Zelné rolky vložíme na plech, pečeme 5-10 minut, a to proto, aby se maso dodělalo, ale hlavně, aby listy pustily přebytečnou vodu z vaření. |