Losos v soli a paprikový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v soli a paprikový krém
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22835 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Paprikový krém | |
---|---|
1 g | Česnek |
2 ml | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 g | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Sardelová očka |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Losos v soli a paprikový krém | |
1 ks | Citrony |
2,5 kg | Losos obecný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 g | Rozmarýn čerstvý |
8 kg | Sůl |
5 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 163,0mg |
Draslík | 932,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 958,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Rozmarýn čerstvý, Citrony, Losos obecný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sardelová očka, Smetana 33% (šlehačka), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v soli a paprikový krém postup přípravy receptu:
1 | Do pekáčku vložíme alobal. Alobal by měl být přes okraje pekáčku vyšší. Do pekáčku s alobalem vsypeme polovinou soli. Na vrstvu soli položíme lososa. Břišní dutinu lososa vyplníme kolečky citronu a rozmarýnem. Aby citron s rozmarýnem nevypadávaly, okraje břišní dutiny "sešijeme" párátky. |
2 | Nyní lososa zasypeme druhou polovinou soli. Poté okapeme vodou a vše zabalíme do alobalu. Lososa pečeme na 180°C 90 minut. |
3 | Než lososa upečeme, pustíme se do přípravy krému. |
4 | Plátky paprik, česneku a rozmarýn pokapeme olejem a ugrilujeme do změknutí. Papriky grilujeme slupkou nahoru. Poté vše necháme vychladnout. Jakmile zelenina zchladne, sloupneme z paprik slupku. |
5 | Papriky bez slupky, česnek, rozmarýn, olej a sardelová očka rozmixujeme. Do hotového krému zamícháme smetanu a nakonec dle chuti osolíme a opepříme. |
6 | Upečeného lososa naporcujeme a podáváme s paprikovým krémem. |