Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22839
Kategorie: Koláče

Ingredience

200 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Džem meruňkový
150 g Mandle
155 g Máslo čerstvé
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Pomeranče
250 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,033 kcal
Kilojoule 4 321kJ
36% Sacharidy 129 g
71% Tuky 53 g
4% Sodík 80 mg
32% Bílkoviny 18 g

Koláč s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z 215 g prosáté hladké mouky, špetky soli a 100 g másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na 1/2 hodiny do chladničky.

3

Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, pokud v koláčové formě přesahuje těsto přes okraj, odkrojíme je a koláč dáme na 15 minut do chladničky.

4

V rendlíčku umícháme 150 g cukru s pomerančovou šťávou a za stálého míchání vaříme asi 10 minut až se utvoří sirup.

5

Dva velké pomeranče řádně omyjeme, osušíme a neoloupané nakrájíme na plátky o tloušťce 5 mm. Plátky vložíme do sirupu a 10 minut pomalu vaříme. Poté plátky vyjmeme, necháme okapat a zchladnout. Plátky nakrájíme na poloviny a odložíme stejně jako sirup.

6

Oloupané mandle jemně umeleme. Šlehačem našleháme do pěny 55 g změklého másla se zbývajícím cukrem, přidáme rozšlehané vejce, umleté mandle, 15 g mouky a 2 lžíce sirupu.

7

Meruňkový džem mírně nahřejeme, těsto, které jsme nechali vychladit v lednici, vyndáme, dno pomažeme nahřátým džemem a do formy vlijeme mandlovou směs. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut. Až koláč vychladne, poklademe ho plátky pomeranče. Zbylý sirup vaříme dokud nezhoustne a potřeme jím koláč.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept