Zdravý recept

Pěna z uzeného pstruha

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 22840
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Česnek
1 ks Cibulka jarní
250 ml Mléko polotučné
5 g Pepř černý mletý
200 g Pstruh
200 g Sýr Ricotta

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
2% Sacharidy 6 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 69 mg
33% Bílkoviny 18 g

Pěna z uzeného pstruha postup přípravy receptu:

1

Z rybích plátků odstraníme případné kosti, plátky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 2 hodiny stát. Občas je otočíme a přelijeme mlékem.

2

Oloupaný stroužek česneku, omyjeme a osušíme. Cibulce odřízneme kořeny, oloupáme ji a odřízneme vrchní, zelenější část nati. Nakrájíme ji nahrubo s česnekem.

3

Ricottu dáme do mixéru společně s kousky pokrájeného pstruha a chvíli vše mixujeme. Přídáme pokrájenou cibuli a česnek, mixujeme ještě asi 1 minutu, abychom dostali hladkou a homogenní hmotu a nakonec přidáme špetku čerstvě mletého pepře.

4

Směs dáme do formy, vyložené průhlenou folií a necháme 10-12 hodin v lednici. Před podáváním vyklopíme pěnu na talíř. Ozdobíme ji a chlazenou podáváme.

Poznámka

Můžeme použít uzeného sledě nebo jesetera.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept