Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou.
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22842 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Česneková omáčka | |
---|---|
1 g | Česnek |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou. | |
300 g | Artyčoky |
250 g | Brambory vařené |
250 g | Chřest bílý |
1 ks | Citrony |
175 g | Fazolové lusky zelené |
1500 g | Losos obecný |
250 g | Mrkev kořen |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 426,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Artyčoky, Brambory vařené, Chřest bílý, Citrony, Fazolové lusky zelené, Losos obecný, Vejce slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou. postup přípravy receptu:
1 | Celého očištěného a šupin zbaveného lososa položíme do zapékací misky. K lososu přilijeme dostatečné množství rybího vývaru a na mírném plameni vaříme asi 1 hodinu. Uvařeného lososa necháme vychladit. |
2 | Brambory, mrkev, chřest a zelené fazolky uvaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, vylijeme přebytečnou vodu a opět necháme zchladnout. Vychladnou zeleninu nakrájíme na kousky a promícháme s vařenými a na kousky nakrájenými vejci a s marinovanými artyčoky. |
3 | Nyní si připravíme česnekovou omáčku. Žloutky vyšleháme do pěny a přimícháme k nim citronovou šťávu, olivový olej, utřený česnek, sůl a pepř. |
4 | Studeného lososa vyjmeme z vývaru a odstraníme z něj kůži. Poté jej položíme na oválný talíř. Podáváme se zeleninovým salátem a česnekovou omáčkou. |