Recept

Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou.

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22842
Kategorie: Maso

Ingredience

Česneková omáčka
1 g Česnek
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou.
300 g Artyčoky
250 g Brambory vařené
250 g Chřest bílý
1 ks Citrony
175 g Fazolové lusky zelené
1500 g Losos obecný
250 g Mrkev kořen
4 ks Vejce slepičí
2 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 560kJ
8% Sacharidy 29 g
179% Tuky 134 g
90% Sodík 2 g
142% Bílkoviny 80 g

Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou. postup přípravy receptu:

1

Celého očištěného a šupin zbaveného lososa položíme do zapékací misky. K lososu přilijeme dostatečné množství rybího vývaru a na mírném plameni vaříme asi 1 hodinu. Uvařeného lososa necháme vychladit.

2

Brambory, mrkev, chřest a zelené fazolky uvaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, vylijeme přebytečnou vodu a opět necháme zchladnout. Vychladnou zeleninu nakrájíme na kousky a promícháme s vařenými a na kousky nakrájenými vejci a s marinovanými artyčoky.

3

Nyní si připravíme česnekovou omáčku. Žloutky vyšleháme do pěny a přimícháme k nim citronovou šťávu, olivový olej, utřený česnek, sůl a pepř.

4

Studeného lososa vyjmeme z vývaru a odstraníme z něj kůži. Poté jej položíme na oválný talíř. Podáváme se zeleninovým salátem a česnekovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept