Jednohubky z lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednohubky z lososa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22846 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
50 g | Fenykl čerstvý |
400 g | Losos uzený |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Pórek |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 86,8mg |
Draslík | 725,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl čerstvý, Losos uzený, Pažitka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednohubky z lososa postup přípravy receptu:
1 | Plátky lososa omyjme, osušíme utěrkou a ostrým nožem z nich odřízneme kůži. Nakrájíme je na proužky. Očistíme pórek, odkrojíme kořínky a horní část tvrdé zelené natě, odstraníme vnější zelené listy a pokrájíme ho na kolečka. Omyjeme také pažitku a fenyklovou nať, vše jemně pokrájíme. Zapékací nádobu vymažeme máslem a rozložíme v ní kolečka pórku. |
2 | Lososové jednohubky si připravíme tak, že plátky ryby svineme a konce zasuneme dovnitř. Naskládáme je na kolečka pórku, mírně osolíme, posypeme trochou čerstvě mletého pepře, zalijeme bílým vínem. Asi 10 minut potom pečeme v troubě předehřáté na 180°C. |
3 | Jakmile jsou chuťovky hotové, pomocí ploché kuchyňské lopatky je přendáme na nahřátý taliř. Vypečenou šťávu scedíme do hrnce a přimícháme smetanu, prudce vaříme a nakonec vmícháme nasekanou pažitku a fenyklovou nať. Jednohubky podáváme u stolu s hotovou omáčkou. |