Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 22846
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

50 g Fenykl čerstvý
400 g Losos uzený
20 g Máslo čerstvé
50 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
400 g Pórek
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 13 g
30% Sodík 600 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jednohubky z lososa postup přípravy receptu:

1

Plátky lososa omyjme, osušíme utěrkou a ostrým nožem z nich odřízneme kůži. Nakrájíme je na proužky. Očistíme pórek, odkrojíme kořínky a horní část tvrdé zelené natě, odstraníme vnější zelené listy a pokrájíme ho na kolečka. Omyjeme také pažitku a fenyklovou nať, vše jemně pokrájíme. Zapékací nádobu vymažeme máslem a rozložíme v ní kolečka pórku.

2

Lososové jednohubky si připravíme tak, že plátky ryby svineme a konce zasuneme dovnitř. Naskládáme je na kolečka pórku, mírně osolíme, posypeme trochou čerstvě mletého pepře, zalijeme bílým vínem. Asi 10 minut potom pečeme v troubě předehřáté na 180°C.

3

Jakmile jsou chuťovky hotové, pomocí ploché kuchyňské lopatky je přendáme na nahřátý taliř. Vypečenou šťávu scedíme do hrnce a přimícháme smetanu, prudce vaříme a nakonec vmícháme nasekanou pažitku a fenyklovou nať. Jednohubky podáváme u stolu s hotovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept