Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 22847
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Ančovička - filety
3 ks Bobkový list
30 g Hrozinky
60 ml Olej olivový
20 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
400 g Sardinka obecná
40 g Strouhanka
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 550kJ
4% Sacharidy 14 g
41% Tuky 30 g
29% Sodík 574 mg
43% Bílkoviny 24 g

Pečené sardinky postup přípravy receptu:

1

Hrozinky dáme bobtnat do misky s vlažnou vodou. Mezitím oškrábeme ze sardinek šupiny, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, vykucháme a naplocho je otevřeme, propláchneme pod studenou vodou a čistou utěrkou osušíme. Z ančovičky smyjeme pod studenou vodou veškerou sůl a vyjmeme jí páteř. Opereme petrželku, osušíme a jemně nasekáme společně s ančovičkou.

2

V nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku - stačí pár minut, aby mírně zezlátla. Přesypeme ji do mísy, promícháme se scezenými a nasekanými hrozinkami, piniovymi semínky, nasekanou petrželkou a ančovičkou. Vše promícháme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Dřevěnou vařečkou promícháme dohladka.

3

Potřeme sardinky po jedné straně touto směsí, potom je otočíme a potřeme i druhou stranu. Zapékací nádobu vytřeme olejem, vložíme do ní sardinky, přidáme bobkový list, zasypeme vše zbývající strouhankou a zalijeme zbytkem oleje. Dáme zapékací nádobu do trouby předehřáté na 180°C a necháme sardinky 10 minut péct. Podávat je můžeme buď horké nebo studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept