Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22848
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 g Cibule
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
100 ml Ocet vinný červený
200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
50 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý celý
50 g Petržel - nať
400 g Sardinka obecná
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 380kJ
6% Sacharidy 21 g
99% Tuky 74 g
25% Sodík 500 mg
41% Bílkoviny 23 g

Marinované sardinky postup přípravy receptu:

1

Sardinky zbavíme šupin, vykucháme je, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, rozevřeme je, propláchneme a osušíme čistou utěrkou.

2

Potom je osolíme a rychle obalíme v mouce.

3

V pánvi na smažení rozehřejeme arašídový olej a postupně na něm osmažíme po obou stranách všechny sardinky dozlatova. Jakmile budou hotové, necháme je na savém kuchyňském papíru okapat a vychladnout.

4

Potom je přendáme do ohnivzdorné nádoby.

5

Oloupanou cibuli omyjeme a pokrájíme. Oškrábeme a omyjeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Nalijeme do pánve olivový olej, dáme do ní kolečka mrkve a cibuli a všechno osmažíme. Přidáme bobkový list, zrníčka pepře a opranou petrželku. Nakonec přilijeme víno, ocet, 2 šálky vody a uvedeme vše do varu.

6

Osolíme a vaříme při mírné teplotě asi 15 minut. Směsí přelijeme sardinky, které před podáváním necháme alespoň 1 hodinu marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept