Sýrové řezy s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové řezy s ořechy
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22854 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
72 g | Cukr krupice |
28 g | Cukr moučkový |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
36 g | Ořechy vlašské |
260 g | Sýr smetanový tavený 45% |
0,5 polévková lžíce | Tresť vanilková |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 118,9mg |
Draslík | 88,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Tresť vanilková, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové řezy s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu na 180°C a plech na pečení vymažeme tukem. |
2 | V míse smícháme mouku, cukr, ořechy a máslo. |
3 | Polovinu směsi rozprostřeme na plech a pečeme 13 minut. |
4 | Mezitím v míse smícháme citrónovou šťávu, citrónovou kůru, sýr, moučkový cukr, mléko, vanilkový extrakt a vejce. |
5 | Tuto směs rozprostřeme na lehce upečené těsto a posypeme druhou polovinou první směsi. |
6 | Pečeme 25 minut. Hotovou buchtu vyklopíme a vychladlou nakrájíme na řezy. |