Salát z plodů moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z plodů moře
Salát z plodů moře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22856 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
50 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
200 g | Garnát obecný |
200 g | Krevety tygří - loupané |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
300 g | Olihně |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 330,3mg |
Draslík | 491,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Citrony, Olihně, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z plodů moře postup přípravy receptu:
1 | Olihně očistíme, vykucháme a propláchneme, osušíme je a okrájíme na kroužky. Vyloupeme ocásky garnátů a krevet, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a osušíme. Opereme petrželku, 2 snítky si dáme stranou a ostatní nasekáme společně s 1 oloupanym stroužkem česneku a 1 papričkou zbavenou semínek. |
2 | Dáme vařit hrnec vody, přidáme do ní nakrájené citrony, 2 uschované snítky petrželky, 2 zrnka pepře a uvedeme vše do varu, osolíme a přidáme kroužky olihní. Jakmile budou olihně měkké, přidáme krevety a ocásky garnátů a necháme vše 3-4 minuty vařit. |
3 | V míse smícheme citronovou šťávu s 1 špetkou soli, přidáme nasekanou směs česneku, petrželky a papričky, přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. |
4 | Olihně, krevety a ocásky garnátů scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme s již připravenou zálivkou z oleje a citronové šťávy. Tento lahodný salát se podává vlažný. |