Recept

Koláč s javorovým sirupem a ořechy

  • Kanada
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22858
Kategorie: Koláče

Ingredience

55 g Cukr moučkový
155 g Máslo čerstvé
140 g Mouka pšeničná hladká T 650
115 g Ořechy vlašské
250 ml Sirup javorový
250 ml Smetana jihočeská lahodná33%
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,099 kcal
Kilojoule 4 600kJ
24% Sacharidy 88 g
104% Tuky 78 g
6% Sodík 129 mg
30% Bílkoviny 17 g

Koláč s javorovým sirupem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté mouky, špetky soli a 55 g rozpuštěného másla. Přidáme rozšlehaný žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na 1/2 hodiny do chladničky.

3

Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, pokud v koláčové formě přesahuje přes okraj, těsto odkrojíme, vykrájíme z něj ozdobná srdíčka, kterými ozdobíme okraj koláče a formu s těstem dáme na 15 minut do chladničky. Poté těsto propícháme vidličkou, na dno položíme pergamenový papír a na něj fazole. V troubě předehřáté na 220°C pečeme asi 10 minut. Papír s fazolemi odstraníme a koláč pečeme ještě asi 6 minut.

4

V míse rozšleháme vejce s cukrem, 100 g změklého másla a javorovým sirupem. Našlehanou směs vlijeme do upečeného koláče, posypeme usekanými ořechy a při 190°C pečeme ještě asi 40 minut. Koláč necháme vychladnout a před podáváním zdobíme ušlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept