Polévka pastýřská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka pastýřská
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 2286 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 26,1mg |
Draslík | 435,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 402,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Rajčata, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka pastýřská postup přípravy receptu:
1 | Drobně nakrájenou cibuli si zpěníme na másle, přidáme nadrobno nakrájené vepřové maso a osmahneme. Maso osolíme, podlijeme a dusíme cca 10 min. |
2 | Brambory nakrájené na kostičky přidáme k masu a opět dusíme. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme a přidáme k ostatnímu. |
4 | Polévku dolijeme potřebným množstvím vody a vaříme vše do měkka. |
5 | Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme s nasucho osmaženým chlebem. Vepřové maso můžeme použít jakékoliv.