Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 22860
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 stroužek Česnek
1 ks Cibule
6 ks Cuketa
30 ml Olej olivový
2 ks Rajčata
175 g Sýr Čedar

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 396kJ
1% Sacharidy 3 g
10% Tuky 7 g
5% Sodík 93 mg
8% Bílkoviny 4 g

Cuketové kánoe postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4.

2

Připravíme si česnek, který si utřeme. Rajčata nakrájíme na kousky a cibuli nasekáme nadrobno. Nastrouháme si kousek sýra.

3

Cukety, dlouhé 15-20 cm podélně rozřízneme na půlky. Takže nám z každé vzniknou 2 podlouhlé části. Vnitřek cukety lžičkou vydlabeme a dáváme stranou do misky. Výsledkem by měla být cuketová skořápka ve tvaru lodi (kánoe).

4

Vymažeme zapékací mísu 8 ml olivového oleje. (Zapékací mísa musí být dostatečně velká, podle velikosti cuket). Cukety vyskládáme do zapékací mísy a potřeme je olejem (8 ml). Cukety vložíme na 15-20 minut do trouby.

5

Na pánvi rozpálíme zbývající olej a lehce restujeme česnek s cibulí dohněda. Přidáme cuketovou dužinu, kterou jsme si dali bokem. Společně s rajčaty restujeme doměkka.

6

Vytáhneme kánoe z trouby a směs z pánvičky do nich rozdělíme. Dáme kánoe zpátky do trouby na 15-20 minut, podle toho jak moc měkkou cuketu máme rádi.

7

Navrch každé kánoe dáme strouhaný sýr a vložíme zpátky do trouby na dalších 10-15 minut dokud se sýr nerozpustí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept