Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 22861
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
10 g Droždí
30 g Kaviár
20 g Máslo čerstvé
350 ml Mléko plnotučné
150 g Mouka pohanková
50 g Pažitka
200 ml Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 510kJ
10% Sacharidy 36 g
24% Tuky 18 g
12% Sodík 244 mg
25% Bílkoviny 14 g

Vdolečky s kaviárem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme droždí s 2 dl vlažného mléka, vmícháme 1 lžíci pohankové mouky a vše dobře promícháme. Necháme asi 2 hodiny stát na teplém místě.

2

Vmícháme do těsta zbytek prosáté pohankové mouky, žloutky, zbývajicí mléko a 4 lžíce smetany. Směs osolíme a vařečkou vymícháme těsto. Nakonec opatrně přimícháme sníh z našlehaných bílků a necháme těsto dalších 30 minut kynout.

3

Vymažeme pekáč rozměklým máslem a stejnoměrně do něj rozetřeme těsto z pohankové mouky v tloušťce přibližně 3 mm. V troubě

4

předehřáté na 180°C pečeme asi 10 minut. Vytáhneme pekáč z trouby a z upečeného těsta kulatou formičkou s ozubenymi okraji vykrájíme kolečka o průměru asi 4 cm.

5

Omyjeme pažitku a pokrájíme. Smícháme ji se zbývající smetanou a trochou scezené citronové šťávy. Před podáváním upečená kolečka ohřejeme v troubě, navršíme na ně připravenou směs a ozdobíme

6

kaviárem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept