Ořechová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová buchta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22867 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
144 g | Cukr krupice |
56 g | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
36 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 201,9mg |
Draslík | 129,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Muškátový oříšek, Ořechy vlašské, Sirup javorový, Sůl, Tresť vanilková, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová buchta postup přípravy receptu:
1 | Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, poté tukem vymažeme plech na pečení. |
2 | V hrnci na mírném plameni rozpustíme cukr s máslem a necháme mírně vystydnout, přimícháme jedno vejce, vanilkový extrakt, sůl, mouku a muškátový oříšek. |
3 | Vzniklou směs rozprostřeme na plech. |
4 | V míse ušleháme bílek, sůl, javorový sirup a moučkový cukr, jen lehce promícháme s ořechy. |
5 | Hotovou směs natřeme na těsto. |
6 | Pečeme 15 minut. Krájíme a podáváme studené. |