Papriky s rajčaty a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky s rajčaty a artyčoky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22870 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli omáčka |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 šálek | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 77g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 175,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Chilli omáčka, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky s rajčaty a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve papriky celé opečeme v předehřáté troubě na alobalu asi 45 minut, až začnou černat a pak je necháme pod utěrkou 5 minut stydnout. |
2 | Naložená rajčata pokrájíme, papriky zbavíme slupky a semínek a nakrájíme je na plátky. Smícháme ocet, olej, pár kapek chilli omáčky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Papriky smícháme s artyčoky, nakrájenými na plátky, rajčaty a nakrájeným stroužkem česneku. Přelijeme je dresinkem a okamžitě podáváme. |